Кламер БГ - Новини: Принц Хари и Меган окончателно скъсаха с британското кралско семейство

Принц Хари и Меган окончателно скъсаха с британското кралско семейство

Общество

|
Пет, 19 Фев 2021г. 14:15ч.
Принц Хари и Меган окончателно скъсаха с британското кралско семейство

Принц Хари и съпругата му Меган окончателно скъсаха с британското кралско семейство, казвайки на кралица Елизабет, че повече няма да се завърнат като работещи членове на монархията, съобщи Бъкингамският дворец в петък.

Хари и Меган, които съобщиха наскоро, че очакват второто си дете, миналата година шокираха кралската фамилия с решението да се откажат от задълженията си като нейни членове. Двамата заминаха да живеят в Калифорния, САЩ и обявиха, че ще работят за това да са финансово независими.

Те формално се оттеглиха през март 2020 г., с план да преразгледат решението след 12 месеца.

"Херцогът и херцогинята на Съсекс потвърдиха пред Нейно Величество Кралицата, че те няма да се върнат като работещи членове на Кралската фамилия", се казва в съобщението, цитирано от Ройтерс.

"Макар всички да са натъжени от тяхното решение, херцогът и херцогинята остават силно обичани членове на фамилията", заявяват от Бъкингамския дворец.

Преди телевизионното участие на Хари и Меган в шоуто на Опра Уинфри, планирано на 7 март, от Двореца казаха, че почетните военни назначения и кралското покровителство ще бъдат върнати на кралицата.

Говорител на двойката каза, че те остават верни на службата.

"Както доказва работата им през последната година, херцогът и херцогинята остават ангажирани със своите задължения и служба към Обединеното кралство и по света и те предлагат своята продължаваща подкрепа на организациите, които са представлявали, независимо от официалната си роля", каза говорителят.

"Всички ние можем да живеем живот посветен на службата".

mediapool.bg