Кламер БГ - Новини: Принц Хари и Меган Маркъл не искат сватбени подаръци

Принц Хари и Меган Маркъл не искат сватбени подаръци

Общество

|
Пон, 09 Апр 2018г. 18:44ч.
Принц Хари и Меган Маркъл не искат сватбени подаръци

Британският принц Хари и годеницата му Меган Маркъл са решили да се откажат от сватбени подаръци и призовават всички желаещи да похарчат предвидените за целта пари за благотворителност, съобщиха от Кенсингтънския дворец в понеделник.

Двамата предлага седем каузи, които да бъдат подкрепени финансово от техните доброжелатели по повод личния им празник.

Благотворителните акции са в полза на Асоциацията на деца с ХИВ, която подкрепя над 1000 младежи от Великобритания и Ирландия, които са носители на вируса; на националния орган в помощ на бездомните, който помага на хиляди хора годишно да възстановят живота си; на базирана в Мумбай фондация в помощ на образованието на жените в Индия и намиране на работа от тяхна страна; на организация, помагаща на деца, загубили родител по време на негова служба в Британските въоръжени сили; на инициатива, използваща спорта в помощ на млади хора и общности да станат по-здрави; на националния орган за опазване на океаните, крайбрежията и дивия живот и на британска фондация, която работи с уязвими тийнейджъри от градски общности.

В изявлението се посочва, че Хари и Меган нямат официални отношения с тези организации. "Двойката е избрала каузите, защото се занимават с проблеми, към които самите те не са равнодушни, включително спорта като начин за подобряване на социалния климат, разширяване правата на жените, опазване на морските крайбрежия и околната среда като цяло, живота на бездомните, ХИВ и въоръжението сили", поясняват от Кенсингтънския дворец.

Сватбата на 11-годишния Хари и 36-годишната Меган Маркъл ще се състои на 19 май в катедралата "Свети Джордж" в Уиндзорския замък. За венчавката са поканине около 600 избрани гости, сред които кралското семейство и близки приятели на двойката.

Очаква се събитието да провокира интереса на над 100 хиляди души и те да се стекат в Западен Лондон, където е разположен Уиндзор.

mediapool.bg