Кламер БГ - Новини: Почина журналистката Грациела Ингелска

Почина журналистката Грациела Ингелска

Общество

|
Четв, 24 Ноем 2022г. 13:03ч.
Почина журналистката Грациела Ингелска

Почина журналистката Грациела Ингелска

Внезапно ни напусна журналистката Грациела Ингелска, съобщи БНР, където тя работи дълги години.

Ингелска беше водещ и редактор на предавания в програма "Христо Ботев" на Националното радио. Професионалният й път е свързан и с Българската телеграфна агенция (БТА).

Грациела Ингелска беше широко скроен човек, винаги усмихната и добронамерена, готова да помогне, разказват нейни колеги.

Тя е родена на 24 април 1960 г. в София. През 1979 г. завършва средното си образование в Техникума по полиграфия и фотография "Юлиус Фучик" със специалност "Технология на подготвителния процес за офсетов печат".

В продължение на две години - от юни 1980 г. до ноември 1982 г., работи като фотограф в Държавната печатница "Офсетографик". След това започва работа в БТА първо като лаборант в редакция "Пресфото". След като завършва "Българска филология" в Софийския университет "Св. Климент Охридски" през 1991 г., става репортер в редакция "Вътрешна информация" на БТА, където работи до 27 април 1998 г.

След това започва работа в БНР като водеща и редактор на предавания в програма "Христо Ботев". Била е и парламентарен репортер и редактор в сутрешния блок на програмата на радиото.

През годините е писала разкази, есета и пътеписи, които са публикувани в различни вестници.

Опелото ще бъде на 27 ноември 2022 г. (неделя) от 12:30 часа в църквата "Преображение Господине" в столичния квартал "Лозенец".

mediapool.bg