Кламер БГ - Новини: Пластични хирурзи избраха най-красивото лице в света – Амбър Хърд

Пластични хирурзи избраха най-красивото лице в света – Амбър Хърд

Общество

|
Пет, 15 Юли 2016г. 18:54ч.
Пластични хирурзи избраха най-красивото лице в света – Амбър Хърд

Медиците от лондонския център за пластична хирургия определиха лицето на американската актриса Амбър Хърд за най-красивото лице в света. За целта те са използвали методиката на компютърната картография (computer mapping technique), съобщава вестник "Дейли мейл".

Разработихме най-новата методика, демонстрираща измененията, които трябва да бъдат извършени, за да се получат най-правилните пропорции на лицето, казва ръководителката на центъра Джулиан Де Силва.

С помощта на технологията било установено, че лицето на 30-годишната Хърд съвпада 91.85 процента с пропорциите, които се смятат за идеални по формулата на златното сечение.

Хърд формално все още е съпруга на холивудската звезда Джони Деп. През май тази година, след едногодишен брак, тя обяви, че е подала документи за развод заради "непреодолими разногласия".

Пластичните хирурзи са определили като идеални и отделни черти на други знаменитости – веждите на Ким Кардашян, очите на Скарлет Йохансон, формата на лицето на Риана, устните на манекенката Емили Ратаковски и челото но супермодела Кейт Мос.

Златното сечение (златната пропорция) е известно още от труда на древногръцкия математик Евклид "Елементи" отпреди 2300 години. Математически то представлява ирационалното само по себе си число 1.618. Изразено в проценти, златното сечение представлява делене на някаква величина в съотношение 62:38 процента.

В лицето на човека могат да се проследят пропорции, подчинени на златното сечение. Смята се, че колкото по-често се среща това съотношение, толкова по-привлекателен е външният вид за околните.

mediapool.bg