Кламер БГ - Новини: "Опенхаймер" и "Клети създания" обраха наградите "Оскар"

"Опенхаймер" и "Клети създания" обраха наградите "Оскар"

Общество

|
Пон, 11 Март 2024г. 07:57ч.
"Опенхаймер" и "Клети създания" обраха наградите "Оскар"

Робърт Дауни Джуниър - победител за най-добра поддържаща мъжка роля, Давайн Джой Рандолф - победител за най-добра актриса в поддържаща роля, Ема Стоун - победител в категорията за най-добра актриса и Килиан Мърфи - носителят на наградата за най-добър актьор вдигат своите Оскари в пресзалата по време на 96-ата годишна церемония по връчването на наградите в Долби Тиатър в Лос Анджелис. Сн. ЕПА/БГНЕСДрамата за създателя на атомната бомба "Опенхаймер" на режисьора Кристофър Нолан спечели седем награди "Оскар", включително и водещата за най-добър филм на на 96-ата церемония за наградите в Долби Тиатър в Лос Анджелис.

Съперници на "Опенхаймер" в категорията за най-добър филм бяха "Барби", "Американска литература", "Анатомия на едно падане", "Заседналите" (The Holdovers), "Убийците на цветната луна", "Маестро", "Минали животи", "Клети създания" и "Зона на интерес".

Останалите категории, в които "Опенхаймер" се наложи на наградите "Оскар", са за най-добър режисьор - Кристофър Нолан, най-добър актьор - Килиън Мърфи, актьор в поддържаща роля - Робърт Дауни Младши, оригинална музика, операторско майсторство, монтаж.

mediapool.bg