Кламер БГ - Новини: Медицинска сестра е супергерой в нова творба на Банкси

Медицинска сестра е супергерой в нова творба на Банкси

Общество

|
Четв, 07 Май 2020г. 09:43ч.
Медицинска сестра е супергерой в нова творба на Банкси

Медицинска сестра е представена като супергерой от комиксите в ново произведение на британския художник Банкси. С рисунката си творецът показва почит към медицинския персонал от първа линия в борбата срещу Covid-19 във втората най-засегната държава в света.

Фотографията на своята нова творба стрийт художникът публикува в Инстаграм, а оригиналът беше подарен на многопрофилната болницата в британския град Саутхемптън.

На черно-бялата рисунка е изобразено дете, което стои на пода и си играе. В лявата си ръка то държи фигурка на медицинска сестра. Тя е с маска на лицето и с протегната ръка, като напомня на летящ и притичащ се на помощ супергерой от комиксите. А в кошничка на пода лежат изоставени фигурките на двама класически анимационни и комикс любимци - Батман и Спайдърмен.

Единственият цветен елемент в художественото произведение, озаглавено “Game Changer“, е червеният кръст на униформата на медицинската сестра.

"Благодарности за всичко, което правите”, пише в бележка на художника към служителите в болниците. Банкси също така изразява надеждата, че неговата творба ще ободри малко обстановката в болничното заведение, макар и рисунката да е черно-бяла.

Окачена на стена на коридор в болница в Саутхемптън в Южна Англия, платното от един квадратен метър ще бъде изложено за публичен показ, когато бъдат премахнати мерки за блокиране, заяви говорител на Банкси.

По-късно ще бъде пуснато за продажба на търг за събиране на пари за благотворителни организации, свързани с Националната здравна служба на страната (NHS).

Официалният брой на смъртните случаи на Covid-19 на Великобритания тази седмица изпревари мрачната статистика в Италия с повече от 32 000 смъртни случая, което нарежда Острова на второ място в класацията след САЩ.

mediapool.bg