Кламер БГ - Новини: "Коледното прасе": Дж. К. Роулинг издава нова детска книга

"Коледното прасе": Дж. К. Роулинг издава нова детска книга

Общество

|
Вт, 13 Апр 2021г. 18:13ч.
"Коледното прасе": Дж. К. Роулинг издава нова детска книга

Британската писателка Дж. К. Роулинг излиза с нова книга тази есен – празнична детска история с изцяло нови герои. Тя съобщи във вторник, че книгата й "Коледното прасе", в който се разказва за момченце на има Джак и изчезналата му любимата му играчка (плюшено прасе) – ще излезе на 12 октомври.

"Джак обича детската си играчка прасенце. То винаги е било до него, в добро и зло", четем за новата приказка, описана на сайта на писателката "Една Коледа се случва нещо ужасно – прасенцето изчезва. Но нощта на Коледа е нощ на чудеса, нощ, в която всички неща се съживяват, включително играчките. И новата играчка на Джак, Коледното прасе, което трябва да замести изгубената му играчка, има смел план – заедно те ще се отправят на магическо пътешествие и ще спасят най-добрия приятел, който Джак някога е имал."

Роулинг е най-известна с приказната история "Хари Потър", която пожъна невероятен успех по целия свят. След това тя започна да издава книги за възрастни. През 2012 г. тя публикува романа "Вакантен пост", който е съвсем различен от магьосническите романите за Хари потър. През 2013 г. авторката стартира криминалната поредица за Корморан Страйк под псевдонима Дж. К. Голбрайт.

През 2020 г. тя издаде още една детска книга – "Икабог", писана още преди завършването на поредицата "Хари Потър". Роулинг не е възнамерявала да я публикува, но миналата година е решила да направи това, за да разсее децата, затворени по домовете си заради коронавируса.

mediapool.bg