Кламер БГ - Новини: Изложба "Моралът е доброто" показва авторски фотографии на Кристиан Таков

Изложба "Моралът е доброто" показва авторски фотографии на Кристиан Таков

Общество

|
Пет, 08 Юли 2022г. 09:25ч.
Изложба "Моралът е доброто" показва авторски фотографии на Кристиан Таков

Изложба

Изложба "Моралът е доброто" показва авторски фотографии на доц. д-р Кристиан Таков (1965-2017) - юрист, университетски преподавател и общественик. Откриването е на 11 юли 2022 г., на Моста на влюбените до НДК, съобщава организаторът Веселин Диманов.

Ще бъдат подредени общо 60 кадъра, подбрани от над 20 хиляди снимки, направени в различни периоди от живота му, а посланието, което носи, е, че доброто има непрекъсната необходимост в него да се влага енергия, за да продължи да съществува - мисъл на Кристиан Таков. Всички фотографии ще бъдат съпроводени от негови сентенции, посветени на правото, справедливостта и културата.

Изложбата ще продължи до 24 юли 2022 г., след което части от нея ще бъдат представени в Пловдив и Варна.

"През целия си професионален и личен живот той полага системни усилия за изграждане на активно гражданско общество и за утвърждаване на фундаментални за демокрацията ценности. Стремежът на доц. Таков е думи като право, свобода, справедливост и морал да не остават изпразнени от съдържание понятия. Неслучайно днес много хора го описват с една единствена дума - будител", разказва Веселин Диманов.

Вдъхновен от него, екипът на "Аффлатус" вече две години работи упорито върху претворяването на живота и дейността му биографичен документален филм със заглавие "Моралът е доброто".

В рамките на работата по филма бяха издирени много непубликувани досега архивни кадри и документи, както и много авторски фотографии на Кристиан Таков. Естествено се ражда и идеята част от творчеството му да се представи под формата на изложба.

Куратор на проекта е Фелия Барух. Редактори са Биана Гунчева, Галя Йончева и Роси Михова. Дизайнът е на Kontur Creative, а оформлението - на Тихомир Стоянов. Снимката на афиша е на Ивайло Петров.

mediapool.bg