Кламер БГ - Новини: И товарачите на летище "Хийтроу" празнуваха рождения ден на Фреди Меркюри

И товарачите на летище "Хийтроу" празнуваха рождения ден на Фреди Меркюри

Общество

|
Четв, 06 Септ 2018г. 19:01ч.
И товарачите на летище "Хийтроу" празнуваха рождения ден на Фреди Меркюри

Служителите на лондонското летище "Хийтроу" почетоха по необичаен начин 5 септември, рождения ден на фронтмена на групата "Куин" Фреди Меркюри. Товарачите на багаж, работещи на терминал 5 на летището, изпълняваха специална хореография, вдъхновена от Фреди Меркюри и поставена на песни на "Куин".

Меркюри е работел като товарач на летището преди да се присъедини към „Куин“ и да влезе в историята на музиката.

Цял месец на таблата, на които се изписват полетите, ще се появяват и заглавията на някои от най-известните парчета на британската група.

Кампанията е част от рекламата на филма за Фреди Меркюри, който предстои да излезе по кината в края на октомври. „Бохемска рапсодия“ проследява пътя на рок звездата, включително и работата му като товарач на летището.

Фреди е роден на 5 септември 1946 г. в Стоун Таун, Занзибар (тогава колония на Великобритания, сега част от Танзания), в иранско семейство. Истинското му име е Фарук Булсара. Семейството му се мести във Великобритания през 1959 г.

Фреди Меркюри умира от пневмония и усложнения, предизвикани от СПИН на 24 ноември 1991 г. на 45 години в Лондон. Именно за деня на смъртта му е насрочена световната премиера на филма "Бохемска рапсодия".

mediapool.bg