Кламер БГ - Новини: Зукърбърг представи по-тънко и по-производително устройство за смесване на реалност

Зукърбърг представи по-тънко и по-производително устройство за смесване на реалност

Общество

|
Четв, 01 Юни 2023г. 19:06ч.
Зукърбърг представи по-тънко и по-производително устройство за смесване на реалност

Зукърбърг представи по-тънко и по-производително устройство за смесване на реалност

Марк Зукърбърг представи в четвъртък устройството за виртуална и смесена реалност от ново поколение "Куест 3" (Quest 3) на неговата компания "Мета платформс" (Meta Platforms) в пост в "Инстаграм" като част от годишна гейминг конференция.

Устройството има по-висока разделителна способност, по-висока производителност, революционна технология Meta Reality, 40 процента по-тънко и по-удобно спрямо предходната версия, обяви компанията.

Quest 3 ще бъде наличен наесен във всички страни, където Meta Quest се поддържа. Устройствата с памет от 128 GB ще струват 499.99 долара, но ще има възможност за добавяне на допълнително пространство за съхранение.

Това ще е първото такова устройство с чипсет Snapdragon от следващо поколение, разработен в сътрудничество с Qualcomm Technologies. Той осигурява повече от два пъти по-висока графична производителност от предишното поколение Snapdragon GPU в Quest 2, което означава по-плавна производителност и ясни детайли.

Технология Meta Reality позволява смесване на истинския физически свят около ползващия устройството с виртуалния и цветното му възприятие

Quest 3 е съвместим с каталога Quest 2 от над 500 VR игри, приложения и изживявания.

Съобщението изпреварва с близо седмица очакваното представяне на първото устройство на "Епъл" ( Apple) за смесена реалност.

В момента "Мета" доминира пазара на устройства за добавена и виртуална реалност с почти 80 процента пазарен дял и продадени 8,8 милиона устройства през 2022 г., по оценки на маркетиговата компания Ай Ди Си (IDC).

mediapool.bg