Кламер БГ - Новини: Жителите на Екатеринбург вече седмица ваят пениси от сняг. Кметството негодува

Жителите на Екатеринбург вече седмица ваят пениси от сняг. Кметството негодува

Общество

|
Пет, 03 Ноем 2023г. 16:32ч.
Жителите на Екатеринбург вече седмица ваят пениси от сняг. Кметството негодува

Снимка: Телеграм-кнал

Необичайни скулптури започнаха да се появяват в различни райони на Екатеринбург след последните снеговалежи. Благодарение на местни и федерални медии това се превърна в нов флашмоб, съобщава руският сайт 66.ru

На 30 октомври неизвестни направиха голяма скулптура на пенис в парка под прозорците на Операта и сградата на Уралския федерален университет. Скоро фигурата е била отстранена от комунални работници с помощта на трактор.

Кметът на Екатеринбург Алексей Орлов нарече "позорно" заниманието на местните жители да правят пениси от сняг, а заместник-кметът Алексей Бубнов, отговарящ за благоустройството и почистването на улиците, призова полицията да се включи в битката със снежните членове.

След това снежни скулптури на членове започнаха да се появяват в различни райони на града: близо до Уралския държавен транспортен университет, микрорайон Заречный, насипа на река Исет, в парк близо до строящата се ледена арена, близо до Политехническия колеж.

Кметът на Екатеринбург заяви, че комуналните служби ще унищожават такива фигури:"Тук няма какво да коментираме. Това е позор".

На 3 ноември в уебсайта Change.org се появи петиция, призоваваща жителите на Екатеринбург да спрат да правят пишки от сняг.

"Екатеринбург е модерен и креативен град. Но защо хората си позволяват да го опозоряват и обезобразяват с псевдотворчеството си? Студентският флашмоб с изграждането на снежни гениталии премина границите на разумното - снежни пишки се появиха във всеки квартал на града. Това не го краси. Напоследък Екатеринбург се прочу по лош начин - лъв със златни полилеи. Няма да позволим градът да се превърне в ***", пише един от организаторите

Към момента на публикуване на новината са подписани 15 души, съобщава сайтът "Медуза" .

mediapool.bg