Кламер БГ - Новини: БЧК с информационна кампания за Covid-19 "Направи го за тези, които обичаш"

БЧК с информационна кампания за Covid-19 "Направи го за тези, които обичаш"

Общество

|
Вт, 26 Ян 2021г. 15:36ч.
БЧК с информационна кампания за Covid-19 "Направи го за тези, които обичаш"

БЧК и посолството на САЩ в България дадоха старт на информационната кампания "Направи го за тези, които обичаш", която цели да да насърчи спазването на противоепидемичните мерки, да предоставя надеждна информация на българските граждани и да се бори с фалшивите новини в епидемичната обстановка. Кампанията се провежда в периода от януари до март, а целта е, спазвайки противоепидемичните мерки, да предпазим близките си.

Кампанията е част от мащабната програма "Дейности в отговор на Covid-19" на БЧК, която се финансира от Американската агенция за международно развитие (USAID) и е подкрепена от Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

"Горда съм от работата, която вършим заедно – САЩ и България, докато се изправяме и се възстановяваме заедно в борбата срещу пандемията. Вдъхновена съм от работата на всички, работещи на първа линия - лекари, медицински сестри, фармацевти, учители, правоприлагащи органи", каза посланик Мустафа. Тя припомни, че през май правителството на САЩ отпусна помощ за България в размер на 500 хил. долара за борба с Covid-19, а посолството на САЩ, фондация "Америка за България" и Българският дарителски форум предоставиха 1 млн.лв. както и дарения в натура за възстановяване от кризата. Тя отчете, че чрез кампанията "Възстановяваме се заедно" са били осигурени различни услуги и помощ за лечебни заведения. Кампанията все още е в процес на изпъленние и чрез нея се подкрепят болници и медицински центрове.

"Когато сме заедно, когато сме обединени, ръката, която подаваме на хората в нужда, е много силна и ги изправя и им връща надеждата", каза председателят на БЧК Христо Григоров.

Чрез програмата на БЧК "Дейности в отговор на Covid-19" ще бъдат подпомогнати над сто хиляди граждани чрез различни услуги - предоставяне на хигиенни пакети, на творчески пакети за деца, гореща телефонна линия, психологически консултации и др. Kа социално слаби групи вече са раздадени над 30 хиляди хигиенни пакета, съдържащи предпазни средства.

mediapool.bg