Кламер БГ - Новини: Актьорът Джулиан Сандс остава в неизвестност в планините на Южна Калифорния

Актьорът Джулиан Сандс остава в неизвестност в планините на Южна Калифорния

Общество

|
Пет, 20 Ян 2023г. 18:33ч.
Актьорът Джулиан Сандс остава в неизвестност в планините на Южна Калифорния

Джулиан Сандс, сн. ЕПА/БГНЕС

Автомобил на изчезналия миналия петък в планините на Южна Калифорния британски актьор Джулиан Сандс е открит на паркинг в близост до мястото, от което се смята, че той е тръгнал на преход в снежната планина Сан Габриел, северно от Лос Анджелис. От него обаче няма и следа, предадоха Ройтерс и Би Би Си в петък, цитирани от БТА. Автомобилът е прибран от семейството на 65-годишния актьор, известен с ролите си във филмите "Стая с изглед", "24", "Смолвил" и други.

Лошите зимни условия възпрепятстват издирването му, а спасителните екипи казват, че няма "категорично установен краен срок" за приключване на мисията. Очаква се да започне ново наземно претърсване на района.

Приятели на актьора изразиха притесненията си от изчезването му.

Британският актьор Самюел Уест написа в Туитър: "Моля се, моля се, дано Джулиан Сандс да е добре. Приятел и вдъхновение. Ужасна новина".

Филмовият продуцент Касиан Елуес заяви, че е "съкрушен", добавяйки, че е "казал много молитви".

В продължение на седмици Калифорния беше разтърсена от смъртоносни бури, а президентът на САЩ Джо Байдън обяви бедствено положение.

Любителят на планината Сандс бе обявен за изчезнал в петък, 13 януари. Издирване е започнало веднага, но лошото време и опасност от лавини възпрепятстват наземната работа на спасителните екипи.

"Продължаваме да търсим с хеликоптери и дронове, когато времето позволява", се казва в изявление.

Джулиан Сандс е роден в Англия, но живее в Северен Холивуд със съпругата си - писателката Евгения Ситковиц, и двете им деца. От първия си брак със Сара Сандс, редактор в Би Би Си, актьорът има и един син.

mediapool.bg