Кламер БГ - Новини: Covid-19 погуби журналиста Веселин Константинов

Covid-19 погуби журналиста Веселин Константинов

Общество

|
Пет, 22 Окт 2021г. 18:45ч.
Covid-19 погуби журналиста Веселин Константинов

Covid-19 погуби журналиста Веселин Константинов

Журналистът Веселин Константинов загуби битката с коронавируса на 66 години, съобщиха от Съюза на българските журналисти (СБЖ).

"Тежка загуба сполетя СБЖ. Потресени сме от скоропостижната кончина на обичания и уважаван колега Веселин Константинов, покосен за броени дни от безпощадния Covid-19... Невъзможно е да повярваме, че слънчевата му усмивка вече е отлетяла към вечността... Но сме сигурни, че и оттам тя ще продължава да свети и топли всички ни, които винаги ще го помним с добро...", се казва в съобщение на сайта на СБЖ.

Три мандата Веселин Константинов беше член на Управителния съвет на СБЖ.

Колегите му пишат още: "Неизменно проявяваше принципност и честност във всички свои решения и действия, а шегите и жизнерадостният му характер разведряваха и най-напрегнатите моменти. Неизчерпаемата му енергия ставаше позитивен двигател за всичко, с което се заемеше. Умееше с малко думи и с много чувство за хумор винаги да "заковава" всеки проблем или явление на точното му място - и така "отпушваше" всяка задънена ситуация. Когато Веско бе редом, нямаше неразрешими въпроси..."

Весо Константинов беше полиглот. Завършил е навремето китаистика в Румъния. Наред с китайския и румънския, владееше и испански, френски, руски. През 2012 г. оглавява делегация на СБЖ, посетила Китай, по линия на обмена с Общокитайския съюз на журналистите.

Журналистическата му следа е най-дълбока през годините, когато работи в БТА, "София Прес", радио "Витоша". Като зам.-генерален директор на БТА, той прави "революцията" фотографите на информационната агенция да започнат да снимат в цвят, а не само в черно-бяло.

Докато е в "София Прес", създава и издава специален бюлетин с любопитни новини, предназначен за радиата, които го използват активно.

Мнозина радиослушатели помнят и гласа на Веско, когато самият той беше водещ на новините по радио "Витоша".

Уви, сега вече ще се ослушваме за неговите шеги само откъм звездите.

Сбогуването с Веселин Константинов ще бъде на 30 октомври от 12 часа в храма "Света София", съобщиха от СБЖ.

mediapool.bg