Кламер БГ - Новини: Общественото мнение сви "перките" по "Графа"

Общественото мнение сви "перките" по "Графа"

България

|
Вт, 11 Дек 2018г. 13:29ч.
Общественото мнение сви "перките" по "Графа"

Каменните ограничители покрай част от трамвайните линии по софийската улица "Граф Игнатиев" са премахнати и вероятно ще бъдат сменени с други. Съоръженията във формата на триъгълни призми бяха оприличени от хората на перки на акули и надгробни камъни и се превърнаха в поредното спорно решение за най-големия ремонт в столицата през тази година.

В момента покрай релсите няма ограничители, няма обаче и трамваи. Сн. Mediapool

Проектантите на обновяването на улицата и пространствата около нея трябва да изберат друг начин да предпазят пешеходците от минаващите мотриси. От общината обясниха, че когато бъдат избрани новите ограничители, първо ще бъдат показани на медиите и след това ще бъдат поставени на място. Вероятно, за да се види първо обществената реакция и след това да се преминава към монтирането им.

От администрацията добавиха, че проектантите от студио "А.Д.А." сложили предизвикалите подигравки "перки", за да видят как ще изглеждат. Затова и работниците не ги закрепили трайно. Сега решили, че ще се търси друго решение. "Експериментът" с "перките" нямало да се плаща от общинския бюджет, увериха от местната власт.

Ограничителите в триъгълна форма останаха на "Граф Игнатиев" около 2 седмици. Сн. Mediapool

Ограничители обаче трябва да бъдат сложени, тъй като за това настоявали от пътната полиция. Решението какви точно да са ограничителите е на проектантите и се одобрява от общината.

Миналата седмица един от проектантите на проекта - арх. Радомира Методиева, обясни, че триъгълните ограничители били избрани, за да са неудобни за сядане и устойчиви на вандализъм.

Те обаче предизвикаха критики не само заради външния си вид, но и за това, че човек лесно може да се спъне в тях.

mediapool.bg