Кламер БГ - Новини: Обществените служби в Истанбул няма да работят заради лошото време

Обществените служби в Истанбул няма да работят заради лошото време

Свят

|
Вт, 25 Ян 2022г. 08:30ч.
Обществените служби в Истанбул няма да работят заради лошото време

сн.:Архив

Служителите в обществените служби в Истанбул днес няма да работят заради лошото време, съобщиха от валийството на града.

Снежна буря удари привечер 16 милионния мегаполис и буквално блокира живота. В продължение на 4-5 часа валя обилен сняг, какъвто не е валял от много години.

От голямата община на Истанбул съобщиха,че в редица квартали в европейската част на града - Бейликдюзю, Есенлер, Багджълар, са се образували половин метрови преспи, нещо, невиждано от години.

На входната артерия за Истанбул Махмутбей-Багджълар автобуси, лични автомобили и пътници се оказаха блокирани от снежната буря.

Блокирани бяха и редица основни транспортни артерии -Трансевропейската магистрала, шосе Д-100, шосе Е-5, свързващо летище Истанбул с европейските квартали Арнавуткьой, Авджълар, Кючюкчекмедже.

Спирките на градския транспорт почерняха от хора, едни чакаха часове наред метробусите, свързващи европейската и азиатската части на Истанбул, други вървяха пеш, за да могат да се приберат по домовете. Истанбулската община удължи до 2 часа след полунощ работното време на метрото и на метробусите, за да се придвижат хората.

От синоптичната служба съобщиха,че и във вторник се очаква снеговалеж, но не толкова обилен както снощи.

mediapool.bg