Кламер БГ - Новини: Обрани украинци чакат МВР да им върне откраднатите пари

Обрани украинци чакат МВР да им върне откраднатите пари

България

|
Пет, 04 Ноем 2022г. 11:06ч.
Обрани украинци чакат МВР да им върне откраднатите пари

Снимка: Нова телевизия

Двойка обрани украинци чакат МВР да им върне откраднатите около 20 хил. лв., съобщи Нова телевизия. Парите са били задържани като веществено доказателство, тъй като в жалбата си двамата са посочили различна сума от намерената у крадците.

Престъплението е извършено на жп гарата в Пловдив. Освен документи и лични вещи, били откраднати и всичките им спестявания, които носели със себе си в онзи момент.

Отнетите пари били в различни валути, а пострадалите твърдят, че са ги събирали години наред.

Два дни по-късно крадецът е арестуван. На украинците обаче са върнати само чантата, в която са били парите, както и други задигнати вещи.

"Извикаха ни в полицията и ни казаха: „Вие неправилно сте посочили сумата, която е била там. Ще ви върнем вещите. За парите нищо не казаха - нито сумата, нито кога ще ги върнат. А колко време мина вече? Парите ги има, а сега са в полицията. Страхуваме се, че няма да ни ги върнат, а това са всичките ни спестявания", разказаха те.

От прокуратурата в Пловдив казват, че парите са веществено доказателство. Образувано е дело, но по него трябва да се извършат още действия и не се знае колко време ще отнеме това.

mediapool.bg