Кламер БГ - Новини: Обвиняемият за катастрофата на “Черни връх“ е бил сам в колата

Обвиняемият за катастрофата на “Черни връх“ е бил сам в колата

България

|
Ср, 10 Авг 2022г. 13:41ч.
Обвиняемият за катастрофата на “Черни връх“ е бил сам в колата

Георги Семерджиев в съда

Обвиняемият за катастрофата с две жертви на столичния бул. "Черни връх" Георги Семерджиев е бил сам в автомобила, съобщи говорителката на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова, цитирана от "Сега".

На записите от уличните камери се вижда силуетът на един човек, който напуска мястото на трагичния инцидент. Все още не са готови автотехническата и видео-техническата експертизи, но можем да твърдим, че не е имало друг човек в колата", обясни Петрова.

Разследването се води от Националната следствена служба.

Първоначално след катастрофата се твърдеше, че вторият човек в колата на Семерджиев е избягал от местопроизшествието. Бившият вътрешен министър Бойко Рашков заяви пред журналисти, че е установена жената, за която се предполага, че е била със Семерджиев по време на катастрофата, като намекна, че тя е полицейски служител.

Обвиняемият Георги Семерджиев се намира в ареста, а срещу него се повдигнати 5 обвинения - за причиняване на катастрофа с две жертви, управлението на автомобил след употреба на наркотици, за фалшиви регистрационни номера и фалшива шофьорска книжка, както и за притежание на наркотици, намерени в жабката на колата.

Пред съда Семерджиев обясни, че в деня на катастрофата е бил отвлечен, не помни нищо и не знае защо е задържан.

По случая има и второ разследване за предполагаемите връзки на Семерджиев с полицаи, за които се смята, че може да са го покровителствали. В продължение на години обвиняемият е трупал десетки регистрирани нарушения на правилата за движение, но никой от МВР не е предприемал мерки.

mediapool.bg