Кламер БГ - Новини: Нови заместник министри - в социалното, аграрното и здравното министерства

Нови заместник министри - в социалното, аграрното и здравното министерства

България

|
Пет, 09 Юни 2023г. 22:26ч.
Нови заместник министри - в социалното, аграрното и здравното министерства

Нови заместник министри - в социалното, аграрното и здравното министерства

Двама нови заместник-министри бяха назначени в петък в министерствата на земеделието и храните и в това на труда и социалната политика.

Таня Георгиева - Дъбнишка поема поста заместник-министър на земеделието и храните. До момента тя заема длъжността изпълнителен директор на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ). В периода 2018 г. – 2022 г. е ключов експерт в звеното за управление на Националната селска мрежа към Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020. През 2021 г. е номинирана за представител на България в Европейския икономически и социален комитет в секция "земеделие, развитие на селските райони, околна среда", но в крайна сметка не успя да поеме поста.

Работила е като консутант, изготвящ проекти по европрограмите в земеделието.

Била е също гост-лектор в магистърската степен към катедра "Аграрна икономика" на Икономическия университет във Варна. По образование е еколог.

За заместник-министър на труда и социалната политика е назначена Гинка Машова-Станчева. Близо пет години работи в Министерството на труда и социалната политика, като последно ръководи дирекция „Политика за хората с увреждания, равни възможности и социални помощи“. Преди това е част от екипа на Държавната агенция за закрила на детето. В периода от 2003 г. до 2006 г. е старши експерт в Агенцията за социално подпомагане. Финансист е по образование.

Проф. Илко Гетов е назначен за заместник-министър на здравеопазването. Той е завършил Медицинския университет в София, откъдето придобива образователна-квалификационна степен "магистър“ в професионално направление "фармация“. Притежава образователна и научна степен "доктор“ към МУ - София, специализация по "Клинична фармация“ и магистратура по "Здравен мениджмънт“ към същия университет, както и специализация по „Болнична фармация“ към МУ - Варна. От юни 2013 г. до февруари 2020 г. е председател на Управителния съвет на Българския фармацевтичен съюз. В периода юни 2022 г. – октомври 2022 г. е председател на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти.

mediapool.bg