Кламер БГ - Новини: Общопрактикуващ лекар е починал от Covid-19

Общопрактикуващ лекар е починал от Covid-19

България

|
Пон, 24 Авг 2020г. 18:27ч.
Общопрактикуващ лекар е починал от Covid-19

Общопрактикуващ лекар от белишкото село Краище е починал в "Пирогов" от Covid-19, съобщи в понеделник БНТ.

Д-р Муса Вакльов е бил настанен в интензивно отделение, заедно със своята съпруга и сина си, които също са медицински лица и са с положителни проби за коронавирус. Семейството се е почувствало зле, докато било на почивка на море.

Медицинската практика на д-р Вакльов е била в село Бабяк, община Белица, област Благоевград. Предполага се, че се е заразил, докато е лекувал болните от огнището в шивашкия цех в Разлог. Синът му, който е лекар в благоевградска болница, е в тежко състояние и е интубиран.

Новината идва на фона на статистиката за изминалото денонощие - до полунощ, според която нямаше починали от Covid-19 за последните 24 часа.

През изминалото денонощие новорегистрираните случаи на коронавирус у нас са 60, направени са 2288 PCR теста, сочат данните от Единния информационен портал.

От новите случаи 17 са в Благоевград, в Добрич - 10, София-град - 8, Пловдив - 6, Перник и Шумен - по 5, Варна - 3, Бургас - 2, Видин, Кюстендил, Силистра и Търговище - по 1.

Общият брой на доказаните случаи на коронавирус у нас са общо 15 287. От тях активни са 4404.

Оздравелите са 10 338 човека, 16 от които през последното денонощие.

В момента в болница са 745, от тях 74 се намират в интензивно отделение.

Общият брой на починалите според последните официални данни е 545.

Междувременно, многопрофилната болница в Добрич ограничи достъпа на външни лица до лечебното заведение. Мярката е наложена от временното ръководство, след като предишният началник беше уволнен заради допуснатата Covid-инфекция.

Близките на пациентите ще могат да влизат само за един час в денонощието. Забраната за достъп ще важи и за Спешното отделение. Хората, които се нуждаят от преглед там, могат да бъдат само с един придружител.

mediapool.bg