Кламер БГ - Новини: Нови проверки в сливенската болница след смъртта на бебе при раждането

Нови проверки в сливенската болница след смъртта на бебе при раждането

България

|
Ср, 12 Дек 2018г. 17:29ч.
Нови проверки в сливенската болница след смъртта на бебе при раждането

Медицинският одит и прокуратурата започват нови проверки в многопрофилната болница в Сливен заради смъртен случай на бебе по време на раждането.

Близките подозират грешка на медицинския екип, тъй като бременността на жената е протичала нормално, била е следена до последно и всичко е било наред с майката и детето.

Раждането е било водено от д-р Таня Пашева, същият лекар, при който през август по време на раждане почина 33-годишната Ренета Томова.

Бащата на детето – Пламен Желязков, разказа пред бТВ, че съпругата му още от вечерта получила силни болки, но дежурните в отделението я накарали да чака до сутринта.

По думите на директора на болницата д-р Весислав Петров д-р Пашева е видяла родилката в хода на раждането и се е наложило спешно бебето да бъде извадено заради данни, че сърцето му започва да бие по-бавно. Въпреки реанимацията в неонатологията, детето не е успяло да се върне към живота.

Предстои да бъде направена аутопсия, резултатите от която ще са готови след две седмици.

Петров коментира, че този втори смъртен случай е дошъл в повече на д-р Пашева и тя вероятно ще си подаде молбата за напускане.

Районната прокуратура в Сливен също е сезирана за случая. Жалбата е подадена от съпруга на родилката Пламен Желязков. По случая са образувани досъдебно производство и съдебно-медицинска експертиза, съобщи говорителят на прокуратурата Ваня Белева, цитирана от БНР.

Председателят на местната структура на Български лекарски съюз д-р Богдан Сотиров обяви, че съсловната организация ще изчака резултатите от всички назначени експертизи и тогава ще коментират действията на д-р Таня Пашева,

mediapool.bg