Кламер БГ - Новини: Нова мистериозна смърт на руски топ мениджър

Нова мистериозна смърт на руски топ мениджър

Свят

|
Вт, 13 Септ 2022г. 14:17ч.
Нова мистериозна смърт на руски топ мениджър

Иван Печорин, сн. Фейсбук

Иван Печорин, управляващ директор в Корпорацията за развитие на Далечния изток и Арктика, е загинал, съобщи пресслужбата на фирмата.

"На 12 септември 2022 г. стана известна трагичната смърт на нашия колега Иван Печорин, управляващ директор на Корпорацията за развитие на авиационната индустрия на Далечния изток и Арктика. Смъртта на Иван е непоправима загуба за неговите приятели и колеги и голяма загуба за корпорацията. Изказваме искрените си съболезнования на семейството и приятелите", се казва в изявлението, цитирано от БГНЕС.

Според местните медии Печорин се е удавил на 10 септември близо до нос Игнатиев на остров Руски в района на Владивосток. Твърди се, че е паднал зад борда на лодка, която се е движела с висока скорост. Причините за инцидента са неясни.

Има предположение, че Печорин е бил в състояние на алкохолно опиянение. Трагедията се разиграла на 10 септември, когато Печорин и негови приятели тръгнали на разходка с катер. По свидетелства на очевидци всички се качили на лодката пийнали. Веселбата продължила и на борда.

През февруари 48-годишният изпълнителен директор на същата корпорация Игор Носов внезапно почина от инсулт.

От началото на войната в Украйна при неизяснени обстоятелства загинаха и петима висши мениджъри от "Газпром" и свързани компании. Председателят на съвета на директорите на "Лукойл" Равил Маганов пък загина след падане от шестия етаж на болница в Москва.

През май при загадъчни обстоятелства при спиритуален сеанс срещу алкохолизъм почина бившият топ-мениджър от "Лукойл" Александър Суботин.

През април на Университетския проспект в Москва в апартамента му беше намерени мъртви бившият вицепрезидент на "Газпромбанк" Владислав Аваев, жена му и дъщеря му, които той първо бил застрелял.

Общо подобните съмнителни случаи от началото на годината са осем. Според руските власти става дума за инциденти или самоубийства.

mediapool.bg