Кламер БГ - Новини: Нов туристически кораб ще вози туристите до о. Света Анастасия

Нов туристически кораб ще вози туристите до о. Света Анастасия

България

|
Вт, 05 Авг 2014г. 11:18ч.
Нов туристически кораб ще вози туристите до о. Света Анастасия

i357778_w648Плавателният съд ще превозва туристи до острова след средата на август

Бургас стана първата българска община, която е собственик на кораб. Туристическият плавателен съд носи името “Света Анастасия” и е кръстен на първия атракционен остров у нас.

Корабът “Света Анастасия” беше спуснат на вода и се очаква да посрещне на борда първите си туристи след средата на август. “Анастасия” е произведен в България, град Царево. Дълъг е 17,90 м, широчината му е 6,5 м и има капацитет да превозва 110 пътника, плюс 4 души екипаж.

Корабът е катамаран Levаnty, модел “CSP 175″ и притежава закрит салон, втора палуба, също с места за сядане. Седалките са ергономични, за максимален комфорт на пътниците. Оборудван е с бар за топли и студени напитки в салона за пътници, климатична уредба, радио и безжичен интернет. Снабден е с плазмени телевизори, които ще предоставят на туристите информация за района, атмосферните условия и забележителностите. Превозното средство отговаря на всички изисквания и стандарти за пътнически кораби, осигурено е и пространство за пътници с инвалидни колички.

Новият кораб е четвъртият плавателен съд, който ще превозва гостите от Бургас до остров Света Анастасия. Мястото е уникално и се радва на голям интерес от страна на туристите през този летен сезон. В момента корабчетата правят по пет курса на ден от Бургас до острова, като резервациите са с предварително записване поне три дни по-рано.

Maritime.bg – България