Кламер БГ - Новини: Нов съдия пое делото срещу прокурорския син от Перник

Нов съдия пое делото срещу прокурорския син от Перник

България

|
Пон, 10 Апр 2023г. 12:27ч.
Нов съдия пое делото срещу прокурорския син от Перник

Снимка: БГНЕС

Делото срещу прокурорския син Васил Михайлов започва отново. Повторно разпоредително заседание бе проведено в понеделник, а първата дата за същинския съдебен процес е 9 май.

Материалите бяха разпределени на съдия Радослава Качерилска. Тя обаче бе определена за десетмесечен стаж в Европейския съд по правата на човека. Така делото стигна до сегашния съдия Марина Манолова. Преди това обаче имаше въртележка от отводи и ново разпределение.

Общо петима столични съдии се отказаха от делото с различни мотиви. Материалите бяха пратени веднъж в Перник. Там нито един магистрат не се нае да гледа делото, тъй като всички се познават с бащата на обвиняемия – прокурор Бисер Михайлов, до миналата година зам.-шеф на местната окръжна прокуратура. Той се оттегли от ръководния пост, но не и от системата след скандала със сина му. След отводите в Перник делото бе върнато в София и бе избран нов съдия.

Михайлов-младши ще отговаря за общо осем престъпления, сред които телесни повреди и закана за убийство. За неговите прояви се разбра миналата година, след като семейството на пребит футболен треньор се оплака публично. След това започнаха да излизат и по-стари случаи. Прокуратурата се задейства едва след като в казуса се намеси и пернишкият кмет Станислав Владимиров.

Обвиняемият прокурорски син от месеци е задържан под стража. Той бе освободен за кратко под домашен арест, но след като обяви в национален ефир, че нарушава мярката си бе върнат обратно.

На заседанието в понеделник се разбра, че Михайлов-младши се е сбил с друг задържан още през миналата есен, по времето, когато бе освободен под домашен арест. Срещу него има и друго дело със сходни обвинения, но в Бургас.

Обвиняемият отново поиска по-лека мярка. Съдът му отказа с аргумента, че може да извърши друго престъпление.

mediapool.bg