Кламер БГ - Новини: Нов заместник-министър на труда и социалната политика

Нов заместник-министър на труда и социалната политика

България

|
Пон, 09 Окт 2023г. 17:38ч.
Нов заместник-министър на труда и социалната политика

Елка Налбантова е назначена за заместник-министър на труда и социалната политика Сн. Фейсбук/Елка Налбантова

Нов заместник-министър на труда и социалната политика назначи премиерът акад. Николай Денков.

Елка Налбантова сменя на поста Мая Василева от 9 октомври тази година, съобщи правителствената информационна служба.

Мотиви за рокадата не са посочени в правителственото съобщение.

До момента Налбантова беше съветник към политическия кабинет на министъра на труда и социалната политика Иванка Шалапатова с ресори социално включване, социални услуги и подкрепа за детето и семейството. Новият заместник-министър на труда и социалната политика и ресорният министър Иванка Шалапатова са работили заедно във фондация "За нашите деца".

Елка Налбантова ще отговаря за политиките за детското благосъстояние, подкрепа за семействата и социалните услуги. Тя ще координира работата на Агенцията за социално подпомагане и Агенцията за качеството на социалните услуги. Работата ѝ ще е тясно свързана и с Държавната агенция за закрила на детето.

Елка Налбантова има дългогодишен опит в управлението на такива проекти. В периода 2019 - 2023 г. тя работи като експерт "Закрила на детето" към звено за управление на проекта за пилотно прилагане на Гаранция за детето на Европейския съюз в България по договор на УНИЦЕФ България с Европейската комисия и Министерството на труда и социалната политика. Преди това като програмен директор на фондация "За нашите деца" тя работеше и за реформата за деинституционализация на грижите за деца.

Елка Налбантова има магистърска степен по биология от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", както и квалификация като психолог.

mediapool.bg