Кламер БГ - Новини: Нов голям скандал разтърси турския футбол

Нов голям скандал разтърси турския футбол

Спорт

|
Ср, 20 Дек 2023г. 09:16ч.
Нов голям скандал разтърси турския футбол

Кадър от скандалите след мача, снимка Turkiyegazetesi

Нов голям скандал разтърси турския футбол още в първия ден на подновяването на първенствата в страната. Двубоят между Истанбулспор и Трабзонспор бе прекратен в 73-та минута, след като президентът на Истанбулспор Фаик Сариалиоглу извади своя отбор от терена заради отсъждане на съдията.

След 70-та минута домакините от Истанбул имаха претенции за дузпа, но те бяха подминати от съдията. Още в следващата атака Трабзонспор вкара за 2:1, след което Сариалиоглу слезе на терена и прибра своя отбор в съблекалните.

Нападателят на Истанбулспор Симон Дели отказа да напусне терена и помоли Сариалиоглу да остави тима да довърши двубоя, но президентът на клуба беше непреклонен и го изкара навън насила, след което двубоят бе прекратен.

"Това е тъжен ден за футбола. Сега ще чакаме решението на футболната федерация", коментира треньорът на Трабзонспор Абдула Авджъ.

Само преди 10 дни се случи мелето след края на мача между Анкарагюджю и Ризеспор от 15-ия кръг на Суперлигата. Тогава президентът на Анкарагюджю Фарук Коджа нокаутира съдията Халил Умут Мелер, като реферът след това бе ритан в главата от нахлулите на игрището фенове.

Това доведе до спиране на футболните мачове за осем дни и личната намеса на турския президент Реджеп Ердоган.

mediapool.bg