Кламер БГ - Новини: Нинова в преговори "за разграждане на паралелната държава"

Нинова в преговори "за разграждане на паралелната държава"

България

|
Нед, 26 Юли 2020г. 18:33ч.
Нинова в преговори "за разграждане на паралелната държава"

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви в неделя, че левицата водела преговори за "разграждане на паралелната държава и изграждане на социална такава, с развита високотехнологична икономика".

“Водим разговори с над 30 партии и сдружения в левия спектър за общи позиции и действия. На тези срещи загърбваме различията в годините назад и търсим единение зад национален план за модерна България с достойно място в Европа", заяви Нинова пред делегатите на отчетно-изборната конференция в Ловеч, в която се включи.

Преди това лидерката на социалистите посети и отчетно-изборната конференция на БСП във Велико Търново. Тя им благодари за участието в митинг-протеста пред Министерския съвет вчера и заяви: "Четири години последователно показваме истинския образ на управлението на Борисов и доказваме с действия волята си за промяна".

"Ние сме единствената парламентарно представена партия, която внесе исканията на протестиращите хора в Народното събрание с вот на недоверие. А вчера показахме и че сме единствената партия, която може да събере

десетки хиляди протестиращи с ясна визия какво искаме да се промени и как да го направим", каза още тя, цитирана от "Позитано" 20.

По-рано през деня Нинова се извини на полицията, защото е отказала да бъде изведена с кола от блокадата на протестиращи пред БНТ в петък вечерта, а предпочела да си тръгне пеша.

"Не съм искала протестиращите пред БНТ да ми се извиняват за случилото се след участието ми в предаването "Панорама". Напротив. Искам аз да се извиня на полицаите, затова че им отказах те да ме извеждат, отказах кола и излязох сама, пеша", написа Нинова в социалната мрежа.

"По-късно разбрах, че с това съм нарушила техните правила за реакция в такива случаи. Извинете ме за причиненото ви неудобство", допълва тя.

След като в петък вечерта Нинова и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова се оказаха близо два часа блокирани в сградата на БНТ от антиправителствена демонстрация, двете бяха изведени от полицията. Служителите на реда избутаха протестиращите и Дариткова бе качена в кола, която обаче отново бе блокирана на улицата от повалени от хората кофи за боклук. В създадена суматоха депутатът от ГЕРБ накрая бе изведена през дворовете на близките кооперации.

Нинова обаче си тръгна пеша и полицаи й осигуриха кордон, придружавайки я до Орлов мост, за да си вземе такси. По пътя демонстранти скандираха по нея "Оставка!" и тя беше залята с вода.

Още тогава Нинова посочи, че недоумява защо е освирквана при положение, че БСП подкрепя исканията на протестиращите за оставка на правителството на ГЕРБ и на главния прокурор Иван Гешев.

mediapool.bg