Кламер БГ - Новини: Нинова призова шестимата отцепници да напуснат парламента

Нинова призова шестимата отцепници да напуснат парламента

България

|
Ср, 30 Септ 2020г. 12:42ч.
Нинова призова шестимата отцепници да напуснат парламента

Шестимата депутати, които напуснаха парламентарната група на БСП преди ден, трябва незабавно да освободят местата си в пленарна зала за следващите в листата. Това призова лидерът на партията Корнелия Нинова в сряда.

"Те не са избирани като мажоритарни депутати, а с програмата на БСП", коментира тя.

Според нея поведението на шестимата е обидно, защото заявката им да бъдат независими депутати, които ще представляват избирателите си, не отговаря на истината.

"Областните организации, от които са избрани, снощи и тази сутрин се произнесоха, че искат да напуснат парламента, ако наистина става въпрос за морал", обясни лидерът на БСП.

Преди ден шестима депутати от БСП обявиха, че напускат парламентарната група на партията, защото вътрешната партийна опозиция не е намерила място в широкото ръководство на партията. Отцепниците са Красимир Янков, Валери Жаблянов, Николай Иванов, Лало Кирилов, Георги Андреев и Димитър Стоянов. От тях само Жаблянов ще остане член на БСП.

Според Нинова е очевидно, че мотивите за напускане не са ценностни, а властови.

"Сигурни сме, че ако бяха избрани за членове на Националния съвет, нямаше да го направят", каза лидерът на БСП и допълни, че други желаещи да напуснат партията няма. В момента БСП има 72-а депутати.

mediapool.bg