Кламер БГ - Новини: Нинова иска от Борисов извинение за сравнение на Левски с нелегалните мигранти

Нинова иска от Борисов извинение за сравнение на Левски с нелегалните мигранти

България

|
Пон, 27 Ноем 2017г. 19:38ч.
Нинова иска от Борисов извинение за сравнение на Левски с нелегалните мигранти

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да се извини на българския народ за това, че е сравнил Васил Левски с днешните нелегални мигранти с думите: "Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда! Ама прескачали я. Той и Левски щеше да я прескочи, ако беше жив.“

В отворено писмо до гражданите Нинова осъди остро изказването на премиера Бойко Борисов от неделя на партийното събрание на ГЕРБ по повод обвиненията на депутатката на социалистите Елена Йончева, свързани с оградата по границата ни с Турция, която трябва да предотвратява мигрантския поток към страната и Европа.

"В нашата история има събития и имена, които през всички години са олицетворявали националния ни идеал и гордост. Едно такова име е Васил Левски. Всички се кълнем в неговата мечта за "чиста и свята република" и се стремим да постигнем завета му - българският народ да бъде равен на другите европейски народи. Българският министър-председател Бойко Борисов обаче сравни Левски с нелегалните мигранти по следния начин: "Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда! Ама прескачали я. Той и Левски щеше да я прескочи, ако беше жив", пише Нинова.

Тя допълва, че БСП "остро осъждаме това изказване и настояваме Бойко Борисов да се извини на народа ни".

"Над всяка партия, над всеки политик стоят святи за България личности. Във времето на разделение, в което живеем, останаха твърде малко неща, които ни събират. Нека се обединим и не позволяваме на никого да поругава националните ни герои", завършва лидерката на социалистите.

mediapool.bg