Кламер БГ - Новини: Бразилия е новият домакин на Копа Америка

Бразилия е новият домакин на Копа Америка

Спорт

|
Пон, 31 Май 2021г. 18:28ч.
Бразилия е новият домакин на Копа Америка

Бразилия е новият домакин на Копа Америка

Най-големият футболен турнир на Южна Америка – Копа Америка, бе изместен в Бразилия след скока в броя на заразените с коронавирус в Аржентина и гражданските протести в Колумбия, които доведоха до отпадането на първоначалните съдомакини на надпреварата, предаде БГНЕС.

Две седмици преди старта на съревнованието, Южноамериканската футболна федерация КОНМЕБОЛ написа в Туитър, че "КОНМЕБОЛ 2021 Копа Америка 2021 ще се проведе в Бразилия“, а датите за турнира (13 юни – 10 юли) остават. Очаква се федерацията да обяви стадионите и датите за мачовете в близките часове.

Бразилия за последно прие Копа Америка през 2019. Първоначално насрочен за миналата година, южноамериканският еквивалент на Европейското първенство бе отложен с 12 месеца поради пандемията от коронавирус.

Новият домакин Бразилия е една от страните, които бяха най-засегнати от вируса, като са втори по смъртност в света с над 460 000 жертви, при повече от 16.5 млн. случая.

Това щеше да бъде първото издание в историята на турнира, на което домакини са две страни – Аржентина и Колумбия. Но преди десет дни КОНМЕБОЛ отне домакинството на Колумбия заради протестите по улиците, които бяха посрещнати от сериозна реакция на полицията – това само по себе си доведе до международно порицание. След повече от месец протести, дузина души вече загубиха животите си.

В неделя, Южноамериканската футболна федерация отне домакинството и на Аржентина поради скока на заразени с коронавирус в страната, където са регистрирани над 77 000 смъртни случая към днешна дата и близо 3.8 млн. инфектирани.

mediapool.bg