Кламер БГ - Новини: Шефът на КАТ-Казанлък се е самоубил

Шефът на КАТ-Казанлък се е самоубил

България

|
Пет, 14 Дек 2018г. 19:33ч.
Шефът на КАТ-Казанлък се е самоубил

Издирваният от полицията началник на пътната полиция в Казанлък Тодор Николов бе намерен прострелян в автомобила си. Прокуратурата съобщи, че той се е самоубил, като се работи и по версията, че 44-годишният Тодор Николов е бил подтикнат към това - засега от неизвестно лице.

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов съобщи, че Николов се е самоубил с един изстрел в слепоочието.

Освен личния автомобил и служебното му оръжие, на мястото са открити 4-5 пачки български левове с различен номинал и кожен калъф с оръжие, вероятно незаконно. В колата са били и трите му мобилни телефона - всичките изключени.

Прокурор Дичо Атанасов потвърди, че около 13 часа в петък при обход на полицаите за охрана на обществения ред в Казанлък край стената на язовир "Копринка" в гориста местност е открито тялото на издирвания от сряда Тодор Николов. В ръката си все още стискал служебния си пистолет "Макаров", поради което основната версия на разследващите е самоубийство.

Разхвърляните банкноти са открити във водата на преливника на язовир Копринка и сумата вероятно е под 10 хил. лв., но засега не е ясно каква е връзката между тези пари и мъртвия. Не мога да потвърдя дали става въпрос за убийство и самоубийство, каза прокурор Дичо Атанасов.

Директорът на ОД на МВР в Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев заяви, че смъртта е настъпила около 38 часа преди тялото да бъде открито, тоест малко след като Николов е бил обявен за издирване в сряда.

Няма как следите на парите да бъдат проследени, защото липсват отпечатъци, съобщава бТВ. Същото се отнася до калъфа и незаконното оръжие, открити във водата.

Няма данни срещу бившия шеф на КАТ да са водени разследвания за корупция и злоупотреби.

Тодор Николов беше обявен за издирване след сигнал от сестра му, подаден в сряда. Тогава беше съобщено, че липсват служебното му оръжие - пистолет "Макаров", и личният му автомобил. Трите му мобилни телефони са били изключени.

Николов работи в системата на МВР повече от 10 години.

Дни преди изчезването Тодор Николов е споделил, че има сърдечни проблеми и предстоят по-сериозни прегледи.

Директорът на полицията в Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев отхвърли версията за връзка между изчезването на Николов и разпитите по-рано тази седмица на негов подчинен от сектор "Вътрешна сигурност". "Силно се надявам, че не е станал жертва на престъпление", каза старши комисар Хаджиев по-рано през деня.

По информация на свидетели, цитирани от Хаджиев, колата му е видяна на 12 декември край язовир "Копринка".

mediapool.bg