Кламер БГ - Новини: Националният отбор по лека атлетика на Украйна тренира в Стара Загора

Националният отбор по лека атлетика на Украйна тренира в Стара Загора

Спорт

|
Вт, 26 Апр 2022г. 15:56ч.
Националният отбор по лека атлетика на Украйна тренира в Стара Загора

Националният отбор по лека атлетика на Украйна тренира в Стара Загора

Около 60 спортисти от националния тим по лека атлетика на Украйна тренират в Стара Загора. Лагерът, организиран от Европейската атлетика и Българска федерация лека атлетика с подкрепата на община Стара Загора е под наслов "За приятелство и мир", съобщиха от общината.

"Искам да поздравя украинските атлети за това, че са организирани, изпълнителни и спазват реда, който има на стадион "Берое". Те използват също така и покритата лекоатлетическа писта, тренировъчната писта и полигонът за хвърляне. Съвместно с тях тренират и състезатели от спортен клуб "Берое", каза Красимира Чахова, заместник-кмет на Стара Загора и бивша лекоатлетка.

Тя уточни, че местната администрация през последните години инвестира средства в спортната инфраструктура. Припомни, че през 2013 година е обновена лекоатлетическата писта на стадион "Берое", а в последствие полигонът за хвърляне и лекоатлетическата зала.

"Винаги сме се стремили това да стане един завършен спортен комплекс, който да предоставя всички необходими условия, както за подготовка на атлетите, така и за провеждане на състезенания", каза още Чахова. Тя припомни, че градът е бил домакин на европейски отборни първенства по лека атлетика, Балканиади и Световно първенство за хора с увреден слух.

"Доволни сме, че можем да предложим на украинските атлети и техните семейства сигурност и спокойствие по време на този конфликт, както и отлични спортни съоръжения, за да продължат кариерите си в тези мрачни и тежки времена", каза Добромир Карамаринов, президент на Европейската атлетическа федерация. Той допълни, че се надява украинските атлети да достигнат върхова спортна форма за европейското първенство в Мюнхен.

Благодарност за подкрепата изказа главният треньор по спринт в Украинската федерация по лека атлетика и отговорник на групата в лагера Кристина Рамасчук.

mediapool.bg