Кламер БГ - Новини: Километрични задръствания по основните пътни артерии в първия почивен ден

Километрични задръствания по основните пътни артерии в първия почивен ден

България

|
Четв, 22 Септ 2016г. 20:12ч.
Километрични задръствания по основните пътни артерии в първия почивен ден

Опашки

и задръствания се образуваха в първия от четирите почивни дни по основните пътни артерии в страната.

Кошмарно беше придвижването по магистрала "Струма" край Благоевград. В ранните следобедни часове пътят се задръсти от автомобили.

Магистралата не успя да поеме желаещите да стигнат бързо до избраната дестинация за почивка. Опашката беше близо 7 километра - малко преди Благоевград в посока Кулата колите спряха и магистралата се превърна в паркинг.

Километрична опашка се образува на 10-ти км от магистрала "Тракия".

Хиляди автомобили пък се движеха с 20-30 км/ч по магистрала "Хемус". Колоната в три платна посока Варна малко преди 12.00 ч. на обед е била 2 км преди тунела "Витиня", съобщиха изнервени шофьори пред "24 часа".

Малко преди да се влезе в него колоната се отпушва и автомобилите преминават двупосочно през съоръжението, част което е затворено за ремонт за първи път от 25 години. Веднага след изхода на тунела обаче тапата става още по-тежка и е в три колони.

Ситуацията се усложнява и от камионите, които се движат в аварийните ленти на магистралите, където по-нетърпеливите шофьори на леки автомобили опитват изпреварвания.

Блокада на движението се бе образувала и на подбалканския път в района на Пирдоп. Заради пътен инцидент с цистерна край Пирдоп "Пътна полиция" започна да отклонява трафика. Обходният маршрут бе през Горна Малина-Байлово-Смолско-Мирково.

mediapool.bg