Кламер БГ - Новини: Нападател на "Астън Вила" се скарал с Ди Матео заради Стилиян Петров

Нападател на "Астън Вила" се скарал с Ди Матео заради Стилиян Петров

Спорт

|
Пет, 29 Май 2020г. 12:18ч.
Нападател на "Астън Вила" се скарал с Ди Матео заради Стилиян Петров

Дългогодишният нападател на Астън Вила Гейбриъл Агбонлахор сподели, че винаги ще мрази бившия мениджър на тима Роберто ди Матео заради това, че не е дал шанс на Стилиян Петров да се завърне в клуба, след като спечели битката с левкемията.

Бившият капитан на българския национал отбор бе диагностициран с коварното заболяване през 2012 година, но успя напълно да се излекува и искаше да се завърне в професионалния футбол през 2017, когато изкара предсезонна подготовка с Вила. Малко преди старта на сезона в Чемпиъншип мениджърът на бирмингамци Роберто ди Матео заяви, че няма да вземе Петров в състава си.

"Ще го мразя до края на живота си заради това. Всеки друг мениджър с поне малко сърце щеше да му даде договор, поне за един или шест месеца, за да види как ще се справи той. Да бъдеш толкова жесток и безсърдечен и дори да не му дадеш шанс, нали разбирате? Представете си да се завърнете след тази ужасяваща болест, да навлезете във форма, да свалите всичкото тегло, което сте качили по време на лечението. Той се завърна и тичаше като 19-годишен на тренировките. И мениджърът не му даде нищо. Казах на Ди Матео: "Какво правиш, как може?". Дори и до днес думите не ми стигат да го опиша. Ако някога пак срещна Ди Матео, ще му кажа, че е загубеняк, заради това, че не даде шанс на Петров", коментира Агбонлахор пред ThreesixtyTV.

Впоследствие Петров разкри, че е бил готов да играе за Вила и без заплата, за да реализира мечтата си да се завърне в професионалния футбол след битката с болестта.

След решението на Ди Матео българският футболист официално сложи край на кариерата си, припомня БТА.

mediapool.bg