Кламер БГ - Новини: Най-малко седем загинали при наводнения в Ню Йорк

Най-малко седем загинали при наводнения в Ню Йорк

Свят

|
Четв, 02 Септ 2021г. 14:48ч.
Най-малко седем загинали при наводнения в Ню Йорк

Най-малко седем загинали при наводнения в Ню Йорк

Най-малко седем души са загинали в наводнения тази нощ в Ню Йорк, причинени от интензивните валежи, донесени от тропическата буря "Айда", съобщиха полицейски източници, цитирани от Франс прес.

Кети Хоукъл, губернатор на щата Ню Йорк, и Бил де Блазио, кметът на американската икономическа и културна столица, обявиха извънредно положение заради проливните дъждове и големите наводнения, от които се смята, че може да пострадат около 20 милиона местни жители.

Според американски медии жертвите дори са вече 9.

Ситуацията по пътищата е много сложна. Снощи бе спряно движението по почти всички линии на метрото. Кметът нарече случващото се "историческо климатично събитие" и призова съгражданите си да не излизат навън, да не използват метрото, нито колите си. До 5 сутринта е забранено движението на автомобили, ако не са на спешните служби.

Извънредно положение бе обявено и в щата Ню Джърси, където в град Пъсейк в наводненията е загинал седемдесетгодишен мъж. Летището в Нюарк преустанови за няколко часа работа заради наводненията, а след това съобщи, че ще обслужва ограничен брой полети.

mediapool.bg