Кламер БГ - Новини: Над 300 електронни винетки са купени чрез портала bgtoll

Над 300 електронни винетки са купени чрез портала bgtoll

България

|
Вт, 18 Дек 2018г. 15:02ч.
Над 300 електронни винетки са купени чрез портала bgtoll

В първия ден за продажба на електронни винетки – 17 декември са купени 309 на обща стойност 26 860 лева.

От тях 227 са закупени чрез уеб сайта www.bgtoll.bg., а останалите чрез другите канали за продажба - мобилните приложения, на каса и чрез терминалите за самотаксуване в търговски обекти. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

В същото време над 5000 потребители на платената пътна мрежа са изпратили заявки за конвертиране на хартиените си винетни стикери в е-винетки от пускането на уеб сайта bgtoll.bg. Подадената информация за преобразуването на винетките се обработва и ще бъде отразена на следващия ден след подаване на заявката, посочват от АПИ.

Преобразуването на хартиен винетен стикер в електронна винетка е препоръчително, но не е задължително. Потребителите на платената пътна мрежа с неконвертирани валидни хартиени винетки не носят наказателна отговорност и няма да им бъдат налагани санкции, посочват от АПИ.

Предприета е организация относно нанасянето на данните в системата за преобразуваните е-винетки. От 19 декември информацията ще се отразява няколко пъти в рамките на деня. Това ще позволи на потребителите, конвертирали своята винетка, още в същия ден да проверят дали тя е отразена в системата.

Всички подадени заявки за конвертиране към е-винетка ще бъдат отразени в системата своевременно, за да бъдат избегнати неудобства за шофьорите след настъпването на Новата година, когато влиза в сила новата е-винетка.

mediapool.bg