Кламер БГ - Новини: Над 1500 домашни любимци са спасени след труса в Антакия

Над 1500 домашни любимци са спасени след труса в Антакия

Свят

|
Ср, 01 Март 2023г. 20:03ч.
Над 1500 домашни любимци са спасени след труса в Антакия

Продължава намирането на оцелели домашни любимци, сн. ЕПА/БГНЕС

Повече от три седмици след смъртоносното земетресение в Турция, спасителният екип на животни от Международното хуманитарно общество продължават да намират оцелели кучета и котки в изоставени апартаменти, разрушени сгради и скитащи се по улиците, съобщиха от организацията. Над 1500 спасени домашни любимци, сред които и зайци, златни рибки, петли, папагали и влечуги, вече получават медицинска помощ в трите полеви ветеринарни клиники в региона, създадени от местни ветеринари и групи в Антакия. Предполага се, че десетки хиляди са загиналите животни в страната по време на трусовете.

Голяма част от доведените в клиниките животни са били ранени, някои от тях с инфектирани рани или очи, дехидратирани, изтощени от глад или в шок. Много от тях са оцелели, въпреки че дълго време са имали малко или никаква храна и вода

"Забележително е, че повече от три седмици след първото земетресение нашите екипи продължават да намират оцелели животни, които се нуждаят от помощ", коментира Кели Донихън, директор на организацията.

mediapool.bg