Кламер БГ - Новини: Над 1500 училища са в грипна ваканция

Над 1500 училища са в грипна ваканция

България

|
Вт, 29 Ян 2019г. 11:48ч.
Над 1500 училища са в грипна ваканция

Почти цялата страна е в грипна епидемия, в 1560 училища и детски градини са преустановени учебните занятия.

От вторник грипна епидемия е обявена на територията на област Монтана. Учебните занятия в училищата в областта се преустановяват до 4 февруари включително.

Детските и женските консултации свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации се преустановяват до второ нареждане.

Учениците от София-град и област Плевен няма да са на училище до 5 февруари, включително, защото тогава е междусрочната ваканция и ще трябва да отидат на училище на 6 февруари. Учебни занятия в благоевградските и кюстендилските училища няма да се провеждат до 1 февруари включително. Те ще трябва да отидат на училище на 4 февруари. В област Хасково грипната ваканция и противоепидемични мерки

са удължени до 30 януари. В Ямбол учебната дейност се възстановява от вторник, но противоепидемичните мерки

остават в сила.

Продължава да не се учи в 267 училища в София-град, в 124 училища в област Благоевград, в 105 - в област Плевен, в 41 - в област Кюстендил. В грипна ваканция са и учениците от 194 училища в Пловдивско, от 83 училища в област Велико Търново,

от 70 -

в област Русе,

от 59 - в област Разград, от

69 -

в област Добрич, и от 72- в област Кърджали.

Няма учебни занятия още и в 122 училища в област Варна, в 122- в област Пазарджик, в 80 - в област Хасково, и в 11 - в София област. В област Видин няма да има занятия в 32 училища и две детски градини по предписание на РЗИ до 30 януари, включително.

Заради лоши метеорологични условия не се учи в 8 училища в област Смолян. В 7 училища в област Ловеч също няма учебен процес.

В предгрипна обстановка остава област Търговище.

mediapool.bg