Кламер БГ - Новини: Над 1000 училища са в грипна ваканция

Над 1000 училища са в грипна ваканция

България

|
Вт, 22 Ян 2019г. 15:51ч.
Над 1000 училища са в грипна ваканция

В 1071 училища и детски градини не се учи във вторник, 22 януари, съобщи министерството на образованието.

За първи ден в грипна ваканция са 194 училища в област Пловдив, 122 училища в област Варна, 69 училища в област Добрич и 97 училища в София-област.

Продължава принудителната почивка за учениците в областите Пазарджик, Смолян и Ямбол. В Перник тя бе удължена до 24 януари. Първоначално училищата трябваше да отворят в сряда, 23 януари. Сега здравните власти препоръчват децата да се върнат в клас на 25 януари, петък.

Във вторник грипна епидемия беше обявена и в Сливен и Хасково. Препоръката на здравните власти е училищата в област Сливен да останат затворени от 23 до 27 януари. В Хасково ваканцията ще е до 28 януари, включително.

За последен ден във ваканция са 137 училища в Бургаска област, 120 училища в област Стара Загора и в 65 училища в област Шумен.

В едно училище в Кюстендилска област няма учебни занятия днес - СУ "Св. Климент Охридски", по предписание на РИОКОЗ, не се провеждат занятия и в детска градина "Детелина" в с. Черно поле, Видинска област.

Според министъра на образованието Красимир Вълчев пикът на грипната епидемия вече е достигнат.

Пропуснатият материал по време на грипната ваканция ще бъде наваксан с преструктуриране на уроците. Всеки учител трябва да предложи как да стане това.

mediapool.bg