Кламер БГ - Новини: На местните избори БСП ще си партнира с АБВ и "Движение 21"

На местните избори БСП ще си партнира с АБВ и "Движение 21"

България

|
Пон, 06 Апр 2015г. 08:55ч.
На местните избори БСП ще си партнира с АБВ и "Движение 21"

Очаквам, че на много места в страната ще бъдем заедно с АБВ и "Движение 21” на Татяна Дончева на изборите. Това заяви пред бТВ

евродепутатът от БСП Илияна Йотова. На конгреса вчера отворихме вратата към всички леви партии, подчерта тя.

По думите ѝ коментарите на депутати от БСП за Георги Първанов и АБВ не означават, че двете партии не могат да се обединят по места. "Хората ни по места са много по-мъдри, отколкото ние в София”, коментира тя.

Йотова изрази съмнение, че там където няма ляво обединение, АБВ ще открадне кметски постове от БСП. Според нея една от причините за това е гласуването за дълга от 16 млрд. лв., който изненадващо бил подкрепен и от партията на Първанов и от голяма част от Патриотичния фронт.

"Когато има сделка, интересите са над всичко”, допълни тя и отбеляза, че по тази причина не очаква настоящото управление да се разпадне лесно.

Илияна Йотова каза, че не очаква загуба на БСП на предстоящите местни избори. Тя изрази и своята вяра в настоящото ръководство на партията, което си е "заложило главата”, за да реформира БСП.

Нито една от приетите на конгреса на партията поправки в устава не може да се нарече „Анти-Станишев", включително и тази, че човек подал си оставката от ръководството на партията дали на национално ниво или по места преди да изтече мандата му, той не може минимум една година да се кандидатира пак, коментира още Илияна Йотова.

Тази поправка не беше срещу нашия председател, а срещу други наши членове, които сега не искам да споменавам поименно, уточни тя. Йотова припомни, че нито един от участниците вчера в НДК не е станал и не е изразил несъгласие с промените в устава, което би било правилната позиция, ако имат нещо против тях, а не примерно след това да коментират взетите на конгреса решения.

mediapool.bg