Кламер БГ - Новини: НБУ откри учебната година с нов Радио-ТВ център

НБУ откри учебната година с нов Радио-ТВ център

България

|
Четв, 01 Окт 2020г. 15:05ч.
НБУ откри учебната година с нов Радио-ТВ център

Нов български университет откри академичната учебна година с още една нова модерна сграда в кампуса си – Радио-телевизионен център. Това бе обявено на официална церемония в учебното заведение.

Новата сграда на университета разполага с библиотека, киносалон, център за архивни фондове, радио-телевизионен център с телевизионно студио, радио студио, студио за анимационно кино, звукозаписно студио и филмов център. Оборудването в него отговаря на най-новите тенденции в производството на аудио – визуални продукти.

Специализираната техника позволява реализирането на университетска телевизия и радио, производство на професионални крайни продукти – филми, пясъчна и куклена анимация, клипове, звукозапис и озвучаване, както и първата в страната телевизия с научен характер.

В новото пространство ще могат да се обучават студенти от различни програми на Нов български университет.

"Радвам се, че днес сме тук пред прага на новата академична година и пред прага на една от сградите, които съм убеден, че скоро ще се превърнат в символ на НБУ – Трети корпус, най-новата придобивка на Университета - Радио – телевизионният център", обяви при откриването на церемонията ректорът на НБУ проф. Пламен Дойнов.

Радио-телевизионният център отвътре. Снимка: НБУ

"Новият корпус 3 е свързан с основна ценност на НБУ, а именно либералното образование, което подготвя личностите, достойни за свобода. Надявам се, студентите да превърнат това пространство в свой дом", заяви изпълнителният директор на Нов български университет д-р Георги Текев. И призова студентите: "Вие сте избрали програми, които са свързани с един от основните индикатори за свобода – свободата на словото. Използвайте това пространство, за да създавате своите свободни проекти. Направете това пространство прочуто именно с тях".

2514 са първокурсниците, които ще започнат своето обучение в НБУ през новата академична година. 2310 от тях ще са в редовна форма на обучение, а 204 – в дистанционна.

Амбицията и готовността на ръководството на НБУ е по-голямата част от обучението да се случва на територията на кампуса.

Курсовете през есенния семестър на учебната 2020/2021 година ще се провеждат присъствено и електронно. Програмите с над 30 записани студенти ще бъдат присъствени, но ще се предават и на живо в платформата Moodle NBU. Всеки студент ще може да избере присъствено или електронно участие в лекциите.

При осигуряване на всички противоепидемични мерки, практическите курсове в специализираните учебни зали и лаборатории ще започнат провеждането си в присъствена форма. Също така ще бъдат осигурени максимален брой курсове със съпътстващо онлайн обучение, за да не се застрашава здравето на студентите, които предпочитат да учат от дистанция.

mediapool.bg