Кламер БГ - Новини: Мъск планира да строи собствен град в Тексас

Мъск планира да строи собствен град в Тексас

Свят

|
Пет, 10 Март 2023г. 16:22ч.
Мъск планира да строи собствен град в Тексас

Мъск планира да строи собствен град в Тексас

Илон Мъск планира да построи собствен град върху част от хилядите акри новозакупени пасбища и земеделски земи край столицата на щата Тексас, според документи, поземлени регистри и информирани източници, пише в. "Уолстрийт джърнъл", цитиран от БТА в петък.

По време на срещи със собственици на земя и агенти по недвижими имоти Мъск и служители от компаниите му са представили визията си за една нова "Тексаска утопия" по крайбрежието на река Колорадо, където служителите могат да живеят и работят.

Ръководни лица от "Боринг" (Boring), компанията оператор на тунели на Мъск, са обсъдили и проучили въпроса за присъединяването на града към окръг Бастроп, разположен на около 35 мили от Остин. Това ще позволи на Мъск да установи определени правила в собствената си община и да ускори плановете си, твърдят запознати с проектите на магната.

Илон Мъск и високопоставените ръководители искат служителите в района на Остин, включително работещите в "Боринг", производителя на електрически автомобили "Тесла" (Tesla) и авиокосмическата корпорация "СпейсЕкс" (SpaceX) да могат да живеят в нови домове с много ниски наеми.

Според плана новият град ще бъде разположен в непосредствен близост до строящите се съоръжения на "Боринг" и "СпейсЕкс". Обектът вече включва група от модулни градове, басейн, спортни съоръжения на открито и фитнес зала, според снимки във "Фейсбук" и информация на запознати източници.

Според закона на щата Тексас един град се нуждае от най-малко 201 жители, преди да подаде заявка за регистрация, а след това трябва и да получи одобрение от районен съдия. Окръг Бастроп все още не е получил заявка от Мъск или някое от дружествата му, посочи говорител.

mediapool.bg