Кламер БГ - Новини: Мъж е арестуван за отвличане и блудство с дете от Добрич

Мъж е арестуван за отвличане и блудство с дете от Добрич

България

|
Съб, 06 Авг 2022г. 11:39ч.
Мъж е арестуван за отвличане и блудство с дете от Добрич

Снимка: БГНЕС

Мъж на 40 години е арестуван за отвличане и блудство с 8-годишно момиченце, съобщиха от прокуратурата в Добрич. Детето изчезнало от центъра на града на 3 август. По това време то било с двете си сестри. Майката, която ги отглежда сама, била на работа в курорта "Албена". Трите деца често оставали сами и просели в центъра на града, обясни говорителят на районната прокуратура Даниел Илиев.

Арестуваният мъж дал на детето един лев, а след това му купил сладолед. После го взел със себе си и го отвел в село Плачи дол, където работел във ферма. Там детето било заключено в стая. След като започнало да плаче, било и завързано. Разследващите предполагат, че там с детето са извършени блудствени действия.

На следващия ден било откарано обратно в Добрич, след като собственикът на фермата започнал да разпитва кое е детето и защо плаче. Арестуваният излъгал, че е на негова приятелка и трябва да го върне в града.

След като било оставено отново в центъра на Добрич, обвиняемият изчезнал. Той бил установен и задържан след няколко дни работа на полицията. Разследващите иззели записи от охранителни камери и разбрали кой е отвлякъл детето.

Мъжът ще бъде арестуван за 72 часа. След това ще се иска постоянното му задържане.

mediapool.bg