Кламер БГ - Новини: Мъж в болница в Бостън с подозрения за ебола, най-вероятно не е заразен с вируса

Мъж в болница в Бостън с подозрения за ебола, най-вероятно не е заразен с вируса

Свят

|
Пон, 13 Окт 2014г. 14:22ч.
Мъж в болница в Бостън с подозрения за ебола, най-вероятно не е заразен с вируса

Мъж, който бе приет в болница в Бостън, щата Масачузетс, с подозрения за ебола, най-вероятно не е заразен с вируса, съобщи Ройтерс, като се позова на медицинския център.

Пациентът, който наскоро се е върнал от Либерия, се оплаквал от главоболие и мускулни болки. Той е бил поставен в изолация и засега ще остане там, макар че "вероятността за зараза с вируса ебола е изключително ниска". Според болницата мъжът, както изглежда, не отговаря на критериите на центъра за контрол и превенция на заразните болести, според които се смята, че има висок риск даден човек да е заразен със смъртоносния вирус.

Същевременно лабораторните резултати от американския център за контрол и превенция на заразните болести са потвърдили, че медицинска работничка в Тексас е заразена с ебола. Това е първият известен случай, при който заразяване с ебола става на територията на САЩ.

Заразената жена се е грижела за либериец, който почина от смъртоносното заболяване в болница в Далас на 8 октомври. Според служители на болницата санитарката е носела защитно облекло при контактите си по време на 11-дневното болнично лечение на либериеца.

Ръководителят на Центъра за контрол и превенция на заразните болести д-р Томас Фрийдън посочи, че при грижите за либерийския пациент е имало нарушение на протокола, което е довело до заразяването на санитарката.

Междувременно АП предаде, че състоянието на американски журналист, лекуван от ебола в Небраска, продължава да се подобрява. Според говорител на болницата, в която се лекува 33-годишният пациент, той все още е слаб, но отговаря много добре на лечението.

mediapool.bg