Кламер БГ - Новини: Мутафчийски: Чак ми идва да се снимам в ресторант, за да взема наградата

Мутафчийски: Чак ми идва да се снимам в ресторант, за да взема наградата

Коронавирус

|
Четв, 18 Фев 2021г. 16:20ч.
Мутафчийски: Чак ми идва да се снимам в ресторант, за да взема наградата

"Аз се чудя как вече не са измислили някаква фалшива снимка. Чак ми идва аз да отида да се заснема, за да взема наградата за себе си". Това коментира председателят на Националния оперативен щаб (НОЩ) срещу коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски на брифинга на здравните власти в четвъртък по повод обявената награда от 1000 лв. от Сдружението на заведенията в България.

На 13 февруари една от бизнес организациите на собственици на заведения обяви, че дава 1000 лв. награда на първия човек, който им изпрати доказателства, че здравният министър проф. Костадин Ангелов или шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски ходят на ресторант. От организацията обещават и още 900 лв. под формата на ваучери.

Мутафчийски отрече да е посещавал замедения по време на действието на противоепидемичните мерки.

Здравният министър Костадин Ангелов също отрече: "По отношение на наградата, такава снимка няма, няма и как да има, защото много ясно си спомням последния път, когато съм бил на заведение и това беше месец преди да бъдат затворени заведенията"

"Иначе, със сигурност художественото майсторство може да стигне до ненадминати граници", допълни той.

Ангелов каза, че проявява разбиране към заетите в ресторантьорския бранш, но най-важното е да се запазят здравето и живота на хората.

mediapool.bg