Кламер БГ - Новини: Москва привика френския посланик заради задържаните руски фенове

Москва привика френския посланик заради задържаните руски фенове

Спорт

|
Ср, 15 Юни 2016г. 18:19ч.
Москва привика френския посланик заради задържаните руски фенове

Посланикът на Франция в Москва Жан-Морис Рипер е бил извикан в министерството на външните работи на Русия във връзка със задържането на руски фенове на Евро-2016 , съощи РИА Новости.

"В Кремъл разчитат на справедливо разследване по случая", гласи съобщението на сайта на ведомството.

Френската полиция задържа автобус с руски фенове, които пътували за Лил за мача Русия-Словакия. Всички бяха доставени в Марсилия за разследване дали са замесени в безредиците в Старото пристанище и на стадиона.

Министерството е изразило протест пред френския дипломат и му е "обърнало внимание за дискриминационния и неизбирателен характер на взетите мерки по отношение на руските граждани" - по решение на прокурора на град Марсилия всичките 43-ма души, включително тримата шофьори, са били задържани за повече от 24 часа за провеждането на следствени действия.

Министърът на външните работи Сергей Лавров обвини френските власти в нарушение на Виенската конвенция, задето не информирали руската дипломатическа мисия своевременно за задържането и се обърна към френския външен министър с искане да не се допускат повече подобни нарушения.

mediapool.bg