Кламер БГ - Новини: Млад мъж загина при инцидент във ВМЗ-Сопот

Млад мъж загина при инцидент във ВМЗ-Сопот

България

|
Ср, 25 Окт 2023г. 18:00ч.
Млад мъж загина при инцидент във ВМЗ-Сопот

ВМЗ-Сопот, сн. БГНЕС

33-годишен работник във ВМЗ Сопот е загинал днес при инцидент в завода, съобщиха от полицията в Пловдив. По случая в Окръжна прокуратура - Пловдив се води разследване за причиняване на смърт по непредпазливост, поради незнание и немарливо изпълнение на занятие с повишена опасност.

Инцидентът е станал на площадката в Иганово и вследствие на работа с взривни вещества, съобщиха от завода. От там уточниха, че преса на производствена база на ВМЗ е произвела локален взрив, при който са ранени двама работници, съобщи БНР.

Веднага е оказана първа помощ и е сигнализирана Спешна помощ. Единият от работниците, на 33 години, е починал на път за болницата, тъй като е имал травми, несъвместими с живота. Другият пострадал е без опасност за живота.

Взривът е бил локален и не е имало опасност за разпространяване на пожар или други застрашаващи живота на заетите в производството. Въпреки това са направени всички задължителни проверки, за да се гарантира безопасността на служителите в завода, посочиха от ВМЗ.

Сигнализирани са компетентните органи, които извършват оглед, разпитват свидетели и предстои да назначат експертизи. ВМЗ също започва вътрешно разследване на причините за инцидента.

mediapool.bg