Кламер БГ - Новини: Митко Полихронов зае мястото на Делян Добрев в парламента

Митко Полихронов зае мястото на Делян Добрев в парламента

България

|
Четв, 25 Апр 2019г. 12:26ч.
Митко Полихронов зае мястото на Делян Добрев в парламента

Митко Полихронов, който досега беше зам.-председател на общинския съвет в Хасково, положи клетва като депутат от ГЕРБ. Той влиза в парламента на мястото на подалия оставка Делян Добрев.

Две седмици от най-голямата партия бяха с един народен представител по-малко, защото един по един следващите четирима след Добрев отказваха да станат депутати. В парламента не пожелаха да влязат бившият зам.-областен управител на Хасково Валентин Ангелов, настоящият зам.-министър на енергетиката Жечо Станков, държавният Ангел Кунчев и директорът на Националния исторически музей (НИМ) Бони Петрунова.

Така се стигнало до петия след Добрев, който по време на изборите през 2017 година е бил на 10-то място в листата - Митко Полихронов.

Добрев напусна Народното събрание от втория опит. Той подаде оставка в началото на април заради "Апартаментгейт" и тя беше приета от мнозинството. Причината беше публикация на "Биволъ", от която се разбира, че приближени до него са купили апартаменти в София на ниски цени. Това бяха същите хора, които преди две години той нарече "дрийм тим" и заради които подаде първата оставка, която се превърна в прецедент - парламентът първо я отхвърли, а после той я оттегли.

След това Конституционния съд (КС) обяви за противоконституционен отказа на Народното събрание да приеме оставката, която вече беше оттеглена. Така две години по-късно нямаше как решението му да напусне парламента нямаше как да не бъде прието.

mediapool.bg