Кламер БГ - Новини: Миков: БСП го раздава като необходимия идиот, който да подържи мандата

Миков: БСП го раздава като необходимия идиот, който да подържи мандата

България

|
Вт, 26 Юли 2022г. 10:02ч.
Миков: БСП го раздава като необходимия идиот, който да подържи мандата

Миков: БСП го раздава като необходимия идиот, който да подържи мандата

"БСП го раздава като необходимия идиот, който трябва да подържи мандата известно време. Когато политическият хоризонт на един политик е от сряда до петък, тогава единствената цел остава някакво закрепване в моментната ситуация".

Това каза пред бТВ бившият председател на БСП Михаил Миков, който е един от критиците на настоящия лидер на партията Корнелия Нинова.

Според него партиите в парламента се насочват към предсрочни избори. По думите му най-добре е "да приключва тази агония и да се отива на избори". "Вариантът е само един – да се върне мандатът и да се отиде спокойно към избори без фарс", каза още той.

Миков добави, че трябва да се прелегитимира управлението, но това ще бъде сложно.

"Много се надявам малко да се завърне откровеността в политиката. Разговорът между политици и граждани трябва да бъде много по-откровен от случващото се сега – едно се показва в медиите, когато микрофоните са включени и друго, когато са изключени", допълни той.

По думите на Михаил Миков

не е имало ценностно разбиране в кабинета и той не е имал програма за управление. "Може така да попаднем в световните рекорди – правителство без приета програма за управление", добави той.

Според него опозицията не изиграла особено голяма роля да се стигне дотук. "Партийният егоизъм и личния егоизъм, стремежа за участие във властта на всяка цена, неадекватните решения в областта на енергетиката... Тази позиция "не ме гледай какво правя, слушай ме какво ти казвам" отвращава хората от политиката", посочи Миков.

mediapool.bg