Кламер БГ - Новини: Местан се надява и на четвърти евродепутат

Местан се надява и на четвърти евродепутат

България

|
Нед, 25 Май 2014г. 22:50ч.
Местан се надява и на четвърти евродепутат

Явно ДПС се утвърждава като стабилна трета политическа сила в България и не се оправдаха мрачните прогнози, че ДПС може да се измести от тази позиция, заяви пред журналисти в неделя лидерът на Движението за права и свободи Лютви Местан. Той изрази надеждата си, че неговата партия ще има и четвърти евродепутат след окончателните резултати от преброяването..

Местан благодари на избирателите на ДПС с думите, че "този месец май бе достатъчно дъждовен и този ден бе един от малкото, в който можеха да вършат къртовската си работа, но те гласуваха".

Попитан дали подкрепата на ДПС за правителството остава силна, Лютви Местан заяви, че "ДПС е коректен коалиционнен партньор, който далеч преди вота обаче заяви, че ще уважи вота на суверена". "Днес потвърждавам тази своя политическа дума. Ние признаваме изборния резултат и като видим окончателните данни, ще направим оценка и за резултата на победителя."

Лидерът на ДПС отбеляза още, че вотът показал, че като най-младата партия движението има и най-младия избирател, според социологическите проучвания.

mediapool.bg